CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, September 4, 2010

sayonara~

Alhamdullilah.. aku still ade mood nak update blog.
aku mmg insan paling malas update mengupdate nie..rasa macam nak hire sorang tlg update blog hari2..
huahuahua~ bajet famous la syaq oii.

pejam celik pejam celik, dah 19 kali ramadhan aku harungi.. *ayat xyah nk skema sgt eh*
dalam byk2 ramadhan, ramadhan kali ni la yg aku rasa paling sedih.
Sebabnya, aku hilang banyak sangat kawan.. Ok.dont jump into conclusion.Bukan aku hilang kawan sbb diorang dah menyampah nak kawan dengan aku ke apa. Hilang kawan sbb ramai yang fly lately ni.
Yang paling aku sedih, kebanyakan  yg pergi tu pergi secara tiba-tiba. Means, bila dah nak fly baru aku tau yang diorang nak pergi. bapak sedih wooo!




1. IDAYAH KAPI aka DYE





 sori I curi pic u.hehe.. comey jek pgg ticket super show ni.


Destinasi: India

Kitorang kenal since kat high school lagi. Penah jadi bedmate time form 5. Satu biro kebajikan dalam badan pengawas. Aku xrapat dengan dia mcm dia rapat dengan geng2 budak band, tp aku dapat rasa kitorang ade chemistry. Senang cite kitorang ni mmg bley ngam ah. Mungkin sbb kitorang ade minat yang sama. KOREA~
hahaha.. ntah mcm mana sape yang menghasut die tetiba dapat tau dia minat suju. kenangan dia datang UM semata2 nak gi konsert suju (super show 2) mmg xdapat aku lupa. Teringat lagi mcm mana kitorang giler thrilled nk jumpa suju dpn2 mata.. dia siap risau lagi coz ade rumors mengatakan siwon si prince charming dia tu xkan dtg.. dan sejak konsert suju, kitorang dah janji, nak pegi super show 3 yang akn dtg next year sama-sama.Amik seat rockpit. Gila happy sbb time SS2 duduk sorang2 sbb beli tiket lambat. Memang dah terbayang pergi tgk suju sama-sama. Tapi orang kata, xsemua yang kita rancang menjadi. Tiba -tiba dapat tau dari dye yang dia dh dapat kelulusan MARA utk belaja kat India. Seriously perasaan time tu x tau nak gtau cmne. Hepi coz dia dapat kejar cita2 jadi doc but at the same time sedih sbb bende yg kita impikan nak wat sama2 terkubur camtu jek.

Dye, aku tau aku bkn kwn terbaik kau. And aku tau yang kita bukan kawan yg rapat sgt.Tapi aku nak kau tau yang jauh di sudut hati aku, kau antara kawan yg paling best penah aku ada. Dengan kau, aku bley share pasal korea tanpa segan silu n dengan kau aku ley jd syaq yang gila jugak.hehe. If u wanna know something, when you told me yg u gonna fly soon, that night, I was crying silently in my sleep. Mesti kau  xtau kan. aku pon xtau nape aku nanges.kita bkn rapat mana pon.tapi maybe sbb kita dah plan mcm2 utk ss3 but then we have to forget everything. and aku mintak maf sgt2 coz  xdapat beli apa2 utk ka dat day mase bukak puasa. it's not that u're not important to me, tapi time tu schedule aku chaotic sgt. And last minute plak tau ade bukak puasa. so I wasn't prepare anything.  Apa2 pon,aku nak kau tau yg aku sayang kau. Even kau tak ingat kat aku dah lepas ni pon,aku sentiasa doakan kau. Coz u're my friend. Please be well in India. Study hard n make it happens! I'm sure u gonna be  great doc.It's all depends on u dye.. Aku harap kau sentiasa kuat hadapi cabaran kat sane.. Lets skype if ade masa eh.hehe.. 





2. NADHIRAH MDNOH aka NAD



































destinasi: Indonesia
The girl in blue tudung is one of my best friend eva.  kenal dia mase english class under UIA.
English class tu lepas SPM. Saja2 took part sb xde benda nak wat kat umah.  First time nampak die kat english class mmg xsangka she'll be too talkative. She was my deskmate back then. Dia ni hantu korea jugak macam aku. Kitorang pnah wat sleepover kat rumah aku semata2 nak marathon cite boys over flowers. hohoh~ tak tau la nape.tapi dng nad ni bley share mcm2. Bkn stakat hepi2 moments jek. Kalo sedih pon bley spill kat die. Mmg kenal die xlama tapi ktorang bley in dalam mcm2 benda. macam dye, Nad ni pon pnh ckp ngn aku, yg dia nak g SS3 jugak nnt. so we plan to go together. Dia pon nak rockpit. Kitorng siap google lagi stage plan konsert tu n decide nak rockpitt yg mane. Mmg gila. One day, dia called aku.
 Nad: Qilaaaa~ I've something to tell u
Aku:  what is it? why kau mcm sedih ni?
Nad: aku nk gtau kau yg aku kene campak lagi jauh.
aku: ohh no! don't u tell me yg kau nk g mesir? 
Nad: no not mesir. Indonesia. huhu

danggg..mmg time tu rase mcm kene langgar lori najis.. lagi sorang nak pegi. tu pon tiba2!mcm2 yg muncul dlm minda nia. Bukan dia patut gi usm ke? bkan dia nak g ss3 jugak ke? huhu..sedih sgt. Dan yg paling sedih, dia dh pergi 2 weeks ago. Dia raya sana. Tapi dia kata jgn risau. dia akan pergi ss3 jugak. dia kata time tu cuti. InsyaAllah dia akan balik Malaysia time tu. huhu..I hope so!

Nad, sorry! aku xdapat jumpa kau for the last time u were here. Mase kau pergi aku still bz dgn event kat um. sedih sgt  xpdt jumpe kau weyh. I know u'll be fine in Indo. Tapi aku risau sgt skrg since isu indo-malay tu mcm dh menjadi2.. Aku harap kau selamat kat sane. aku tau kau xdpt balik raya nie.jangan sedih2 ye. Inilah pengorbanan yg kau kene wat utk berjaya; I'm gonna miss u so muchhh! U're such a great friend tau x. aku harap kau dpt balik utk ss3. nak sgt pegi ngn kau.huhu.




3. SHAZNI MAHIRAH aka Shaz





destinasi: Mesir

Ini madu saya.hahaha.. Kami bermadu sbb dia pon suke kyuhyun mcm aku.Ade ke patut die marah aku suke kyuhyun padahal dia baru jek minat mamat tu. Dia ni tmn gaduh pasal kyuhyun. Ada jek nak ban aku. Kenal dia kat English class jugak sama cam Nad. Shaz ni suka sgt gelak n thrill pasal suju ngn aku. Tapi dia x pegi ss2 sbb dia xminat lagi time tu. Ntah mcm mana bley minat plak. kenal shaz ni sgt best. *mmg kembang kalo die tau* Dia mmg teman yg ley gelak2 sampai pagi.  Dia nak g Mesir pon tiba2 jek. Mungkin tu yg terbaik utk die.. Hopefully sempat jumpe dia b4 dia fly. huhu.

maduku, hakss.. thanx la time exam kasik aku pinjam bilik kau utk study. dh mcm port aku dah bilik kau n yu tu. kau tau, aku teringat lagi lepas exam, kita g seoul garden sbb nak rase kimchi.tapi kimchi x sedap! haha.. then g amcorp mall beli novel2 murah. and paling xley lupe malam tu kita marathon tgk family outing la, exploration of human body suju n mcm2 b4 balik. Kawan ngn kau wat aku hepi jek sbb aku suke sakat kau.kau mmg sedap utk disakat.hehs. ko dh nak fly pas raya. aku haap kau wat yg terbaik kat sane. Kyuhyun tu biar aku jage la eh. ko study molek2 kat sane. 







4. FATIHA ZIQRA aka teh








Destinasi: Mesir

budak ni byk tol nickname dia. Teha, teh, teh boh, payung..
tapi aku suke panggil die teh. Budak ni schoolmate dr ssp lagi. Dulu kat ssp, xpenah kenal seorang Fatiha Ziqra. Dulu dia bagi bad impression kat aku. dia akan ambil barang org tanpa bagitau.. Ada ke patut mase tu dia naik kelas aku.. dia nak jumpa sape ntah. aku tgh makan roti. tetiba dia amik roti tu and makan. xmintak permission.hohoh~ mmg hot la aku nyah oiii.. xpatut2. Tp Allah maha kuasa. sape sangka aku bley rapat ngn dia kat pasum? aku pon pelik. Kitorang rapat since kitorang 2 jek yg dlm grup hayat 2 mase mule2 kat pasum. Dak ssp len sume hayat 1. Dari situlah aku kenal seorang Fatiha Ziqra. Aku baru tau yg dia mmg mcm tu. dia bkn jenis org yg pandai luahkan kata2. hmmm... Bilik aku tu dh mcm rumah kedua dia..selalu lepak situ.. kdg2 study situ.kdg2 tido situ. Dan bilik aku jugak medan dia melalak mensumbangkan suara.

Teh, aku tau aku slalu kecewakan kau. Byk sgt event yg kau rancang aku xley join. Sorry sgt2! time nak g pd, aku plak last minute gtau aku demam. and time kau ajak aku bukak pose, aku xley join sbb ade fieldwork kat melaka. Mungkin xde rezeki kan kita nk jumpa lagi.Tp InsyaAllah lepasa kau balik Malaysia, aku nk sgt jumpe kau! kalo ko nak tau, aku simpan lagi rakaman suare kau yg sedap tu dlm phone aku. Aku x kan buang! aku janji. sbb tu jek yg ley mengubat rindu aku nnt. Kdg2 aku agak marah ngn kau sbb kau slalu reply msg dgh 2 huruf jek. 'OK'.. rse cm membazir kedit jek cmtu. w/pon kau kdg2 lupe aku sbg kawan,(ngahahaha) aku tetap anggap kau kwn aku dunia akhirat. aku terima kau seadanya weyh.sbb kau mmg unik doe.haha. byk gmbr2 kau kt aku. aku doakan kau berjaya weyh.Aku tau kau berusaha kuat kat Pasum tp xde rezeki kan. rezeki kau belum sampai. InsyaAllah Mesir la permulaan masa depan kau. 

Nilah antara muka2 yg dah fly dan nak fly soon.. Aku sbg kawan doakan korang capai cita2 korang. Dekat tempat org byk cabaran dia. Aku harap korang xhanyut and sentiasa strong in faith. Ini baru permulaan dalam hidup kita. Bukan permulaan seseorang yg nak kita tgk, tapi bagaimana pengakhiran seseorang la yg kita nak tgk.. Semoga kejayaan menjadi milik korang. Amin!



p/s: lps ni pos pasal raya plak.heheh

4 comments:

-li.zue- said...

huh.aku pun ada member yg suddenly fly!
tak suka.T-T

eyh2.shazni tu pasum jugak ke ek dulu? yg teha tu aku kenallah.hee.

Syaqila Osman said...

aah..shaz tu pasum gak...
kan kan?benci giler an?mcm xprepare nk sedih2 nie.haha

shaz said...

ngade2 kau qila suke wat aku sedih! aaaa lepas final sgt bahgie kottt. marathon tah ape2 show kt bilik. rinduu!

idayahkapi said...

syaq!!! da sampai india baru aku bce post nih.
sumpah aku sedihh ohhh. tak pasal2 aku nanges sorg2 kat sini tau. :((
saje jek kau an.

i jz want u to noe that imyvm!
SYGG kau syaq! :(
tke cre tauuu. <3<3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...