CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 16, 2010

dilema.rockpit.lower tier.

Dah 2 minggu. dah 2 minggu aku berfikir dan berfkir mana yg terbaik.
Mungkin anda mencari apakah perkaitan gambar dgn tulisan bulat2 xberape nk phm di atas dgn dilema yg  aku hadapi.  
Oh ya..lupe nk bagitau.gambar diatas bukanlah gmbar logo ape2 persatuan atau kumpulan tetapi adalah pelan   stage konsert Super Junior 'Super Show 3' yg bakal diadakan tak lame lg.ye..aku mmg gilekan Super Junior yg mempunyai 13 org ahli itu..Sila jgn complain...Aku rase mungkin ni balasan sbb dulu aku pnah berkata pada si N
"ape bestnyer diorang ni..ala,sbb diorang ramai jek..tu yg nmpk cm talented"
                                                 
                                                    dan
"xsemak ke stage tu ramai2 cmni?"
                                                    juga
"xde keje aku nak hafal name sekor2 dlm grup uh..13 org ingt sikit?bek hafal bio!"

Tapi skrg lain pulak ceritanye..Aku sendiri x sangke aku boleh begitu gile meroyan dgn boyband yg aku kira paling ramai kot dlm dunia.*sbb aku x tau band yg ramai dr tu*
Sampaikan begitu bersemangat pegi konsert Suju Mac lepas walhal exm lg 3 minggu jek dr tarikh konsert.
Mula2 agak dilema.*mmg suju slalu la wat aku dilema kot*.Aku dilema nk pegi ke tak.
Selepas beberapa hari aku berfikir dan disebabkan ramai plak kwn2 aku yg pegi lalu menjelouskan aku yg diorang dpt tgk suju dekat2,aku pon g beli tiket kt Pekan Siswa.Nasiblah ade jual tiket kt UM.*tu lg 1 reason aku kne pg konsert tu.*
hasilnya,aku gembira.puas.excited,xley tdo pas konsert.sengih smpai telinga selama sebulan.
itulah penangan konsert mereka pada aku.
Ok berbalik kpd dilema aku skrg..
last week Super Junior mengesahkan bahawa mereka akn start super show 3 x lame lagi.
Aku yg masih xdpt melupakan kenangan super show 2 yg aku hadiri Mac lepas terus excited sambil melompat2 ala2  katak si katak lompat.
Terus aku attack si Yuhanis(peminat setia suju). Aku dah berangan nk amik rockpit sbb dkt ngn stage.bley tgk muke dekat2..parut jerawat sume nmpk! ingt senang ke nk nmpk bende2 cmtu?
Tp respon si Yuhanis sedikit mengecewakan..Die nk amik lower tier. Tp aku nk rockpit!
"aku x brape suker la ramai2 org ni..dh la rendah"
Ke'excited'tan aku tros menurun ketahap yg agak kritikal. Aku mengeluh. aku mula memikirkan kelogikan kate2 beliau. Kenapa aku amik serius? sebabnya aku pon agak rendang.Cume tinggi sikit dari si Yuhanis.*lol*
Dari sinilah dilema aku bermula...Tapi anak Pak Cik Md Noh sedikit sebanyak menghilangkn dilema yg aku tanggug.Nasib baikla aku tegur die kat YM semalam.Minah ni cam biskut..kejap hilang kejap ade.

Aku::  ko g konsert suju x?
Nad::  soklan ape tu?? of courselaaaa *yakin snggguh*
Aku:  :wey,amik rockpit nk x? tp Yu nk lower tier.huhu
Nad:: Aku nk rockpit sbbnye aku nk amek barang2 yg diorang baling kt fans!
Aku:: Nampk ke ha ko rse? dh la xberape nk tnggi
Nad:: Dude, tats y la org cipta wedges n heels!haha *angguk. ade betul gak tu.hehs*
Aku:: hmm..ko rase rockpit dkt main stage(A n B) ke kt tgh2(C n D) lg ok? *sila rujuk map di atas
Nad:: Kalo aku baik yg kt tgh..Bley tgk diorang at diff angle. kalo kt dpn xsemestinye diorng slalu kt situ.

disebabkan ayat nad yg terakhir itulah aku bertambah yakin ambik rockpit C/ D..
Dan..dilema aku pun berakhir. Tp dilema yg terbaru pulak dtg menjengah.
*mampukah aku kumpul duit cukup2 utk konsert?*
xkn nk byr dgn air liur or mcm yg Mak Ngah aku slalu ckp.'xkn nk byr ngn bulu hidung'
Skrg baru ade RM_________dlm tgn..oklah tu..Atleast pg dgn usaha sendri..hehehe.



           Heechul        Kyuhyun      Ryeowook    Sungmin


 notakaki:: Lelaki yg kedua dari kiri itu adalah pujaan saya dlm Super Junior.kepada En Hankyung,sila ketepi seketika.

5 comments:

idayahkapi said...

syaQ!! jumpeblog kau jugakk! hehehe. nk gi ss3. huhu. rockpitt lahhh. waaaa. kumpul duet dari skang. yeahhh.

Syaqila Osman said...

yeahhh! amek rockpit D nk??? mane tau bley dok skali ke an..hehehhe

shazrinkeshaz said...

ahahha!
klaka gak..
ok, dah kantoi dengan aku..

nabilahidayah said...

perghhh, mantap arhhh.

Syaqila Osman said...

shazrin:: ape yang kantoi weyh? haha

dayah:: bab mane yg mantap ye? agak blur disitu.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...