CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 15, 2010

roommate2 saye~


 


semua sedia maklum.*dak pasum jek*
Semua sedia maklum yg dak pasum sume ade 1 jek roommate..
Sbb kami duduk kolej 12.Dan kolej 12 hanye memuatkn 2 org 1 bilik.
mmg terbaik ah bilik die..
Tp saye ade 3 room mates..
diulang.
3 room mates.
*bangga*
why?

sebabnye,selain roomate sndri si Lyna yg lemah lembut.
Saya juga penghuni tetap C608.
kamar Amyny mek klate n Nawhen mek klate x bapo nk klate.(sbb die dok KL)
Bende ni bermula slps detik perkenalan saya dan Amyny yg memuja kim ki bum.haks~
ade beberape persamaan.
  1. kami satu sel mase orientasi.
  2. Kami same2 sukekan dunia korea
oleh sbb persamaan diataslah kami boleh menjadi geng.
Kami selalu sgt gosip2 psl korea.
Cik Amyny juga rajin singgah bilik sbb nk tgk Super Junior,2PM n family outing..ohh dan big bang juga.
Mungkin sbb inilah saye turut kerap singgah ke bilik mereka.
Ade jek cite hot nk kasi tau.
Dari situ, saya kenal nawhen.
mule2 kami xdela mesra yg amat.
Tp lame kelamaan, ntah cmne ntah kami mula rapat.
dan nawhen juga selalu meminta pandangan dn nasihat dr saya.
sy mmg bley jd kaunselor.*agak bangga di situ*

Kdg2 kalo ade tutorial yg xley wat n x phm, dak 2 ekor ni la yg jd kaunter pertanyaan.
Kenangan yg plg xleh lupe bile study week final exam.
Slalu sgt dtg bilik mereka bersama meja jepun anis/aina. *time kacih ye tuan pnye meja*
Time ni saya sgt sunyi sbb Lyna balik rumah..Saya keseorangan di bilik.
Kami belajar bersama2 smpai putus fius kt otak.
ade ke patut time tgh blaja, si myny nk amek gmbar saya dan nawhen lompat?
Lalu,kami pon lompat la cm org gile.
Bile tgk balik gmbr.
due2 mcm..
'wey sumpah cam toyol '
dan boleh pulak dak due org tu lawan sape plg cun amik gmbr.
Myny x abes2 ckp die pro amek gmbr.
Tp akhirnya mmg diakui myny terer amek gmbr sbb gmbr sy dn nawhen lompat jek lawa.
gmbr myny lompat just nmpk time kaki die cecah tanah jek.
hehs~

bile hari makin berlalu,exam pon dh memanggil2..
Kami sibuk dgn urusan masing2.

sampaila dh abes Pasum.
Saya masih sibuk.
Sebab saya ade plan ke PD ngn dak2 R3.* kami mmg kelas yg aktif*
At last,xsempat ucapkn selamat tinggal sbb bile saya balik dr PD, budak berdue tu dh xdek.I mean dh balik..
Saya ingt lg.last day saya kt kolej 12(sy balik plg lmbt) sy lalu dpn bilik budak due org uh.
Even saya tau xdek sape kt dlm bilik uh,saya tetap bukak pintu bilik diorang yg x berkunci.
Sgt berbeza.
Katil dh lipat.
Meja dah kosong.
Tp tikar tempat saya slalu lepak masih ade.
Tros bergenang air mate.
Tgk katil Myny tros teringat tgk cite korea atas katil die.
Tgk katil Nawhen tros teringat blaja fizik ngn die.
air mate mule mengalir.*mereka xtahu saya nangis*
Tp saya masih tersenyum sbb bilik tu byk bagi kenangan manis.
walaupun hanya menumpang,mereka anggap saya sebahagian daripada mereka.
Thanx koranggg~

nota kaki: si boboy xabes2 kejar tgn aku tgh menaip.menggangu konsentrasi jek!

3 comments:

pemetik bintang said...

yay!!! da btol :)))
ahaha
rinduuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

Syaqila Osman said...

rse cm nk balik ke zmn tu..haha.except time gile jwb chem

pemetik bintang said...

nak mntah jwb chemy tu ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...