CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 11, 2010

budak baru belajar

Weeeee~
rasa macam nak terbang kat atas awan lagi hari ni.
hahahah..

hatiku menari-nari saat menerimanya. (hyperbola siot)
lidah terkelu seketika.
bagai mimpi jadi kenyataan.
terasa bagai mahu menitis air mata tatkala memegangnya (ok ini sudah lebey)


sudah-sudahlah  dengan mood jiwang karat.
aku just nak menyatakan kegembiraan aku hari ni.
aku baru dapat gitar weyhh!
happy macam  nak makan korang semua.
pegi lari cepat.haha

kakakku yang baik hati telah menghadiahkn sebiji gitar. eh ke sebuah?
erm sebuah lagi best kot. oklah sebuah gitar.
haa dia belikan aku gitar weyh.. 

nilah rupa gitar yang dia beli. elok bersandar dkt super junior.haha


insan yang tak tahu ape2 pasal musik selain tahu menyanyi2 sumbang dalam bilik air dibaginye gitar.
kamsahamnida unnie! 
tapi ade ke patut dia kata kat aku ' pas ni pegila cari buku HOW TO LEARN GUITAR FOR DUMMIES'

aku memang blur habis ah pasal gitar.
atuk chord ke nenek chord ke kakak ipar tret ke langsung aku xtau.
pastu kan tadi aku pun carilah video guitar lesson kt utube.
then barulah aku sedar susah rupanya nak main gitar ni.
fingers kena tepat dan kuat. pastu kena pandai stretch fingers.
aku dah try agak susah kot!

selama ni aku dok ingat orang yang terer main gitar tu main ikut suka hati dia je.
tengok cm senang je dia gerak2kan jari tu.
gilak susah ohhhh!

memang agak impossible la kan untuk newbie mcm aku nak terer main lagu yuna ke, jason mraz ke kan.
buat masa ni kalau dapat main lagu Mary Had a Little Lamb pun sudah cukup hebat.
ye tak?
heheheeee...


tapi tidak mengapalah kan.
aku takkan putus asa!
semangat membara-bara dijiwa untuk menjadi seorang profesional.
okla.kalau xpro pun atleast xde la jahil sngt dgn gitar.heheh


mama: nanti kalahkan yuna dgn ana rafali! famous sikit mama.
aku: alaa.. man kidal pun boleh~*angkat kening sebelah*


tapi aku tak paham satu hal. apesal kalau aku kalahkan yuna ngn ana, mama yang famous? 
hmmmm~




6 comments:

Salsabila Che Ibrahim said...

Salam Syaq! :)

SyaQila SharKy said...

wassalam bella chantek~ hehe

Salsabila Che Ibrahim said...

Eh ape pulak, nnt main gitar utk Bella jugak :P

SyaQila SharKy said...

ahahah.. InsyaAllah. =))

idayahkapi said...

SUMPAHH jealous gile ngn kau! gempak dow da ade guitar! mke sure blaja smpai pandai tau. boleh compose lagu whatsoever. ahahah. nice! :)

SyaQila SharKy said...

ahahah..dye,susah ohh gitar.nak tukar chord ke chord tu mcm agak lembap.
kene byk praktis.haha.
ok nnt bile I dah teror I main kat u.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...