CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 14, 2010

Kucing betina mengorat kucing jantan

petang tadi aku sedang enak menjamah sebiji karipap. 
tiba-tiba terdengar suara nenek aku berteriak

 "Adik!! tgk ni. Boboy dah kono gigit dengan kucing lain"

" Huh?mana? apsl boboy x lawan balik?" aku geram dengan sikap pengecut  kucing sendiri.haha

 "tu ha. atas bukit tu!  bosar pulak kucing tu. kucing jantan mano tu dik?"

kepala dijenguk ke atas bukit belakang rumah aku.(sila bayangkan bukit yang rendah2 yang korang boleh naik dalam 2 minit je ke puncak ye)

"uwan,(panggilan kepada nenek) tu kucing betina la! bukan jantan. hahahahaha"


aku sangat confused! setahu aku, kucing jantan yang selalu duduk atas kucing betina then dia akan gigit tengkuk kcuing betina tu kan?
tapi apa yang aku lihat sungguh berlainan.

aku memang kenal kucing betina tu. 
1. besar
2.kaler hitam coklat
3. ekor panjang dan kembang

sangat beza dengan kucing aku yang
1. saiz sederhana dan pendek
2, sangat putih
3. ekor kontot

kucing betina tu memang selalu datang rumah ni. aku selalu nampak dia usha boboy.
tapi boboy buat bodoh je. haha
pastu mak aku selalu marah kucing betina tu sebab suka curi makanan boboy.

dan tadi aku menyaksikan satu kejadian yang aneh.
boboy digigit di tengkuk dan boboy dikejar kucing betina tu sampai ke atas bukit.
dan yang paling tak boleh blah, dia duduk mengusha boboy yang tengah make-up bulu2nya yang putih tu disebalik semak samun atas bukit tu.

sungguh aku tidak mengerti! 
nampaknya kucing betina sudah semakin agresif!
mungkin lepas ni aku kena kurung boboy dalam rumah.
dan ini respon nenek aku,
"ayoo..kalau dio dah suko samo suko buek apo nak dihalang?"
hohoh.ape nenek aku ingat diorang tu nak kawen ke?
aku bukan apa. aku tak boleh terima kucing aku dikejar.bukan dia yang mengejar.
hahaha.


dan kalau nak tahu, sampai saat aku tulis post ni boboy tak balik-balik lagi. 
kata ayah,
" dia seronok tu duduk dua-dua dekat dalam semak atas bukit tu. lapar pun tak kesah.'
pastu aku macam seronok wat apa tuuu?
ngahahaha. 



aku rasa kan kucing betina tu nak anak-anak dia nanti ada kaler putih sikit kot. tak mau hitam legam macam dia. 
KAHKAHKAH~


notakaki: aku baru perasan yang kucng aku je satu-satunya kucing jantan  kaler putih kat kawasan ni.

3 comments:

haz|rah said...

hahhaha
i loike!!
uwan ko klakr ah..
ehhe

SyaQila SharKy said...

hahah.dia memang. dan td dia join sekaki tgk dvd super show 2.die suke eunhyuk!lawak je.

pemetik bintang said...

ahahah!!geli la plak bila aku pk
terus terimagine =..=!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...